Emma

IMG_9355

Fotograf: Lina Liljemark

-Mitt fotointresse
Jag har alltid tyckt om att fotografera, men det var 2013 som jag köpte min första systemkamera. Jag fotograferar mest hundar, både porträtt och träning / tävling. Känslan att få till den där perfekt bilden på en hund i action, är en av dom bättre 🙂
Jag fotar även människor och andra djur, men jag brinner lite extra för just hundfotograferingen.
Jag fotar med en Canon eos 70 D och använder Canon 70-200 2,8.

IMG_3331-2

-Mitt hundintresse
Har alltid funnits och min tävlingskarriär började när jag var 9-10 år gammal, då var det Agility som låg närmast hjärtat. Jag fick följa med en familj som bodde i samma by och fick träna och tävla med deras hundar. Det var en salig blandning av raser, Finsk Spets, Stövarblandning, Border Collie, Mellan Schnauzer, Tollare, Koiker och Breton.
1996 föddes Mulle, en Papillon som måste vara en av dom mest speciella hundar jag någonsin träffat. Han köptes av familjen i Loos och tanken var att han skulle bli min tävlingshund. Mulle däremot hade helt andra planer och sprang hellre av banan och hälsade på alla fina tjejer istället för att slutföra loppet. Jag tappade lusten där ett tag, men 2003 fick jag chansen att köpa Mulle. Jag hade då ett år kvar på gymnasiet och hade en egen lägenhet, perfekt att skaffa en egen hund.
Det var nu mitt intresse för lydnadsklasserna startade. Vi gick några kurser och Mulle kunde alla moment i Lydnadsklass 1. Tyvärr startade vi aldrig någon tävling, men jag lärde mig mycket tillsammans med honom.

2004 föddes Maxi, den mest underbara hunden man kan tänka sig. Arbetsvillig och han hade ett hjärta av guld. Det är tillsammans med Maxi jag lagt grunden till det jag kan idag, vi tävlade upp till lydnadsklass 3 och startade även appellklass spår. Tyvärr drabbades han av en magsjukdom och fick gå på kortison dom sista åren och då kunde vi inte tävla mer. När Maxi var 10 år, 2014, blev han hastigt dålig och han repade sig inte. Han är otroligt saknad varje dag, och jag inser att jag aldrig kommer få en hund som honom igen.

Min 3 e hund, också en Papillon fick tyvärr lämna oss i slutet av 2018. För tillfället är sorgen för stor, men jag kommer skriva om honom när jag fått lite distans! Älskade Domino ❤

Nu bor Alwa och Trolla hemma hos oss. 2 härliga hundar som ni kan läsa om på deras egen sidor.

IMG_9193
Fotograf: Lina Liljemark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s